Spinning

Spinning is hard werken en kost liters zweet. Maar je bouwt een enorm uithoudingsvermogen op. Wie er eenmaal mee begint, is vaak niet meer te stoppen. Waar en hoe kun je het doen?

Conditie, calorieën, spierkracht en zweten.
Spinning is een complete training die je vetverbranding, spierkracht en conditie ten goede komt. Zittend op een fiets word je, samen met anderen, door een instructeur opgezweept om je flink uit te leven op de pedalen. Door zelf de mate van weerstand (van de pedalen) te kiezen, bepaalt ieder voor zich zijn of haar eigen niveau. Hierdoor is spinning voor iedereen geschikt; van beginner tot getrainde sporter.

Wat is het?
Spinning kan het beste worden omschreven als 'aerobics op een fiets'. Op motiverende muziek en onder begeleiding van de instructeur fiets je jezelf door de training. Oefeningen bestaan uit het afwisselen van de weerstand, fietsen op het ritme van de muziek (sneller en langzamer, zittend of staand), het trekken van sprintjes en het beklimmen van heuvels.

Waarom is het leuk?
Simpel, het is dé manier om vet te verbranden! Tijdens de training maak je korte metten met calorieën (met een uurtje flink fietsen verbrand je tot 900 calorieën). Daarnaast verstevigt het je spieren en brengt het je figuur in vorm.

Voor wie is het?
De bewegingen zijn simpel en vergen weinig coördinatie. Mede hierdoor is de training geschikt voor elke leeftijd en ieder sportniveau.

Aankomende lessen

20-10 19:15 - 20:00 Saskia van der Lecq
21-10 20:00 - 20:45 Anne Schonewille
25-10 19:15 - 20:00 Rita Blikman
26-10 10:00 - 10:45 Anne Schonewille

Wil je aan een les deelnemen? Meld je dan aan via de app!

Spinning sfeerimpressies

Aanmelden of meer informatie?

Wil je meer informatie of je aanmelden? Vul dan het onderstaand formulier in.

Nog meer van onze groepslessen