Succesverhalen resultaatprogramma

Heb jij ons resultaatprogramma gedaan en succes behaald of wil jij graag je ervaring met TotalFit Ruurlo delen? Deel je verhaal met ons door onderstaand formulier in te vullen!

Ik heb mijn streefgewicht behaald !

Ik heb het resultaat programma gedaan. En ben er heel erg tevreden over. Je wordt wekelijks goed begeleid. En het programma is ook nog leuk. Je mag best veel en dat is fijn. Ook is het leuk om uit te zoeken wat er allemaal in producten zit. Ik heb mijn streef gewicht behaald en nu moet ik het vol gaan houden. Maar dat gaat lukken met alle tips. Anne en Marianne bedankt.

Bianca

Resultaatprogramma

Naam: Inge van den Berg
Telefoon:
E-mail: ingevandenberg7@gmail.com
Titel: Resultaatprogramma
Review: Met behulp van wekelijks wegen, een voedingsapp en gericht sporten is het gelukt om 8.5 kilo in nog geen 4 maanden kwijt te raken. Mooi om wekelijks de resultaten te bespreken en te finetunen op voeding en beweging. Nu kan ik zelf verder! Less = more!!!

Met vriendelijke groet,

TotalFit Ruurlo


Formulier ingevuld via IP-adres 2a10:3781:24a5:1:f906:e0f8:5efe:68bf op Succesverhalen resultaatprogramma.

Inge van den Berg

Mijn ervaring met het resultaatprogramma

Bijna twee jaar geleden begon ik aan het resultaatprogramma bij TotalFit. Met corona onderbrekingen heb ik 2 x een periode van 15 weken begeleiding gehad bij het veranderen van mijn voedingspatroon en het bereiken van mijn streefgewicht. En met een goed gevolg!

Marianne maakte met mij een voedingsplan. De eerste tijd was ik druk met het bijhouden van de voeding in voedingsapp. De app was voor mij een heel handig hulpmiddel om inzicht te krijgen in de keuzes die ik maakte en ook om te zien of ik bv voldoende eiwitten binnen kreeg. We analyseerden dit tijdens de ‘weegschaalsessies’, en ik kreeg dan goede adviezen.

Aanvankelijk kwam ik wekelijks op de weegschaal, later om de week. Soms met succes, soms met een kleine teleurstelling, maar al met al ging de curve geleidelijk omlaag. Marianne maakte grappige maar helpende opmerkingen als: ‘één speculaasje is ook lekker’ of ‘jij hoeft niet alles op te eten wat er in huis is’…. Haar adviezen klinken nog dikwijls door.

Ik merk dat ik door de tijd heen mijn nieuwe porties normaal ben gaan vinden. Daarnaast ontdekte ik  dat ik in de winkels eigenlijk niet meer in de rijen met snacks, koek en snoep kom,  niet om ze te vermijden, maar omdat ik er geen belangstelling meer voor heb. Al met al een hele gedragsverandering dus, maar wel geleidelijk.

Naast het resultaatprogramma raakte ik ook thuis in de sportschool en werd het sporten een vaste gewoonte in mijn week. Nu is het zelfs onmisbaar voor mij om me prettig te voelen.

Ik kan zeggen dat de begeleiding mij goed heeft geholpen om mijn voedings- en beweegpatroon langzaam maar voor de lange duur te veranderen. Ik dank Marianne en Anne voor hun hulp hierbij, dat was super. En gelukkig mag ik nu nog af en toe even komen wegen.. Ook fijn!

Ik kan het resultaatprogramma iedereen aanraden!

Ans

Hallo sportvrienden

Hallo sportvrienden.

Even een bericht hoe het met ons gaat met het afvallen.

Wij Klaasje en Bertus hebben ons ingeschreven bij Total Fit om mee te doen met afvallen.

Met Niels om ons wekelijkse weegmoment om te kijken of we waren afgevallen.

Op moment van schrijven zijn we 9 weken bezig en het gaat geweldig.

Het is een pluspunt dat wij alle twee hier aan mee doen , en ook weer een sport om elkaar hiermee te helpen.

De eerste paar weken is het even een werk om te weten wat je mag eten en af te wegen.

Maar als je dit onder de knie hebt valt alles reuze mee , je wordt hierin perfect begeleid.

Je mag meer eten als men denkt , als je goed op de voeding let , ook hierin wordt goed advies gegeven.

Voor ons een HEEL groot compliment voor de begeleiding van TOTALFIT.

Hartelijk dank hiervoor .

Met vriendelijke groeten van Klaasje en Bertus (67 en 66 jaar)

Allemaal veel sport plezier.

Klaasje en Bertus

Bedankt voor jullie stimulerende en motiverende begeleiding

Je kent ze vast wel, die pop-uppjes die maar op je scherm blijven terugkomen nadat je hebt gegoogled op een specifiek onderwerp. In mijn geval; goede voornemens, afvallen, dieet, gezonde leefstijl..

Het was november vorig jaar. Meerdere keren zag ik zo’n pop-uppje van Totalfit voorbij komen via Facebook. ‘Wil jij strak in je kerstpak?’ ‘Meld je dan nu aan!’ Alsof het zo moest zijn, want waarom wachten tot na de kerst.. Nog meer kilo’s die ik er daarna af zou moeten trainen. Nee, er waren NO EXCUSES meer. Ik mailde met Totalfit en binnen 5 minuten ontving ik een reactie van Saskia of ik diezelfde week nog tijd voor een intake/kennismaking had.
Ik zei tegen mijn man; wat heb ik gedaan, ik kom er nu niet meer onderuit. Ik ga het doen. Ik moet me deze week al melden! Niet alleen de strijd tegen de kilo’s ging ik aan maar ook met mezelf. Zo veel pogingen gedaan, zo vaak ging het dan toch weer mis. Elke keer weer die teleurstelling.. Waarom hield ik het niet vol? Waarom viel ik niet af? Ik wilde het zo graag..

Na mijn 2 zwangerschappen hoopte ik dat de kilo’s er vanzelf wel weer af zouden gaan. Beetje naïef, bleek wel achteraf :) in plaats daarvan kwamen er juist nog wat extra kilo’s bij. Het werd een vicieuze cirkel die ik zelf in stand hield met allerlei excuses en waar ik me ondertussen steeds ongelukkiger bij voelde. Dat wilde ik niet meer. Ik wist ook, na mijn reeds eerder ondernomen pogingen, dat als ik het dit keer wel wilde laten slagen ik daar misschien wel een beetje hulp bij nodig zou moeten hebben. Een stok achter de deur zodat ik niet na 2 weken de handdoek in de ring zou gooien.

Bij het intakegesprek werd uitgelegd wat het ‘programma’ inhield. Dat klonk allemaal prima. Zou dit dan voor mij gaan werken?
Hij stelde voorop dat ze het liever geen dieet wilde noemen. Diëten is namelijk niet goed. Buiten het feit dat je dan niet alle belangrijke voedingsstoffen tot je neemt, gaat het 9 van de 10 keer weer mis na een periode van afvallen. Het bekende jo-jo effect.
Nee, wat de sleutel van succes zou zijn (en is gebleken!) is bewust worden van je eetpatroon, eetgewoontes maar ook bewust worden van de hoeveelheid suikers en koolhydraten in producten waarvan ik dacht dat ik ze rustig iedere dag zou kunnen nuttigen! Uiteraard werd er een voedingsschema op maat gemaakt aan de hand van de bij de intake verkregen informatie en metingen en werd er berekend hoeveel calorieën ik op een dag zou mogen eten. In die zin een dieet maar wel een dieet waar ik alle belangrijke voedingsmiddelen binnen zou krijgen!
Alvorens we zouden starten met het programma, moest er eerst een duidelijk beeld worden gecreëerd. Dit middels een fit-test (pfff), bmi bepaling en wat andere metingen die ik al niet eens meer weet.. Oeps, dat was, naast dat ik sinds lange tijd behoorlijk aan het zweten kwam, even heel confronterend maar he, ik ben hier tenslotte niet voor niets!

De voedingsapp waarmee gewerkt wordt tijdens het ‘programma’  is daarbij het perfecte hulpmiddel om inzicht te krijgen en bewust te worden van je eetpatroon. Daarbij is in een schema te zien hoeveel percentage eiwitten, koolhydraten en vetten je reeds hebt genuttigd en je nog mag innemen totdat ik aan mijn max zou zitten. Het mooiste zou zijn om deze aan het einde van de dag allen rond de 100% te hebben. Een heel gepuzzel kan ik je vertellen. Ook confronterend om het structurele (ernstige) tekort aan eiwitten te zien. Ik had werkelijk geen idee.
Hoe dan ook, alles wat ik at, voerde ik vanaf toen in de app. Het was niet bedoeld om me tijdens de wekelijkse gesprekken te kunnen corrigeren met al mijn ‘extraatjes’ maar vooral om me te kunnen vertellen dat een crackertje of sultana tussendoor helemaal niet zo onschuldig is. Langzaam maar zeker werd het makkelijker en maakte ik de maaltijden net even wat anders. Belangrijkste; gezonder!

Naast mijn voedingsapp was het belangrijk om weer regelmatig te gaan bewegen en er werd afgesproken om 3x in de week te komen sporten. Dat zou een goede combinatie zijn voor mijn strijd tegen de kilo’s. Voor mij tevens belangrijk om weer conditie op te bouwen en me weer fit te voelen. Voor mij was al vrij snel duidelijk dat ik tijdens het vrije trainen niet alles zou geven. Het vergt behoorlijk wat discipline om daar tot je grenzen te gaan. Dus voor alle anderen; respect! Op naar de groepslessen. Ik heb de meeste lessen bijgewoond om zo te ervaren wat het beste bij me zou passen. Gelukkig een heel breed aanbod dus genoeg wat ik leuk vond! Maar eerlijk is eerlijk, de eerste weken vond ik heel moeilijk. Elke keer was het voor mij een drempel om in mijn sportoutfit naar binnen te gaan. Toch bleek na een aantal weken dat het sporten wat soepeler ging, jasjes wat beter dicht konden, mijn broek wat losser ging zitten (yes!) maar de weegschaal bleef maar staan.. Hoe kan dat nou? Ik deed zo mijn best! Ik was zo teleurgesteld.. Er werd uitgelegd dat mijn lichaam klaarblijkelijk moest wennen aan zo’n enorme verandering en dat dat niet altijd direct op de weegschaal te zien is terwijl er toch veel verandering plaats vind. ‘Je bent niet jouw gewicht, Kitty!’ ‘Wees juist trots, het gaat zo goed! Ik heb echt wel even wat tranen gelaten en vaak gedacht dat het niet zou lukken. Toch wisten ze me elke keer weer te motiveren. Eerst tijdens de coaching gesprekken, Saskia die me tijdens de lessen net dat extra duwtje gaf om mijn grenzen op te blijven zoeken. Het was allemaal precies wat ik nodig had. Die stok achter de deur om gemotiveerd te blijven om door te gaan. Op naar de volgende week dan maar en daar gingen ze, de kilo’s.. niet heel snel, maar geleidelijk. Eindelijk! Ik voelde me steeds fitter en stiekem begon ik het sporten zelfs leuk te vinden!
Ondertussen zijn we een paar maanden verder en 13 kilo lichter! Ik ben er bijna.. ik ging voor ‘strak in je kerstpak’ nu gaan we door voor de ‘strak in je badpak’ (haha..)
Ik voel me heerlijk! fit, gezonder en ben nog iedere dag blij dat ik gereageerd heb op dat pop-uppje.

 Bedankt voor jullie stimulerende en motiverende begeleiding, energie, steun, luisterend oor.. gewoon bedankt voor alles!

Groet,

Kitty ( 32 jaar)

Kitty

De combinatie van het bewuster eten en het sporten is voor mij het middel

Ik heb altijd gezegd ik ben geen sportschooltype…daar vind ik niets aan. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit….Sporten op de sportschool is hardstikke leuk.

Na een jaar lang blessureleed, niet kunnen sporten en daardoor in een negatieve spiraal beland te zijn was ik mijzelf helemaal zat. Zondags kwam ik weer van vakantie en de maandag daarop ff facebook checken. Daar kwam een berichtje langs van Totallfit met het resultaatprogramma. Dit leek mij wel wat…vond het wel een beetje spannend(eng) maar toch een mail gedaan naar Totalfit. De volgende dag kon ik al langs komen voor een informatief gesprek met Marianne. Ik werd enthousiast ontvangen en na een korte uitleg heb ik mij ingeschreven. De 1e keer een uur lang met Sylvia een rondje in de zaal gemaakt want ik wist natuurlijk niet hoe zulke apparaten werken. Zij gaf mij een goede uitleg en vertelde mij dat ik de verschillende onderdelen maar moest gaan proberen en er zo achter zien te komen wat ik leuk vind en wat bij mij past. Ook met het bewust leren omgaan met het eten moest ik goed gaan uitzoeken wat en wanneer ik iets kon eten. Dit was in het begin even puzzelen maar door de wekelijkse gesprekken met Marianne kreeg ik het steeds beter onder controle. Mocht het een keer iets minder/meer zijn dan keken we samen naar de oorzaak en vaak kwamen we  er dan snel achter waar het aan lag. Buiten het zelf sporten in de zaal ben ik ook gaan meedoen met bepaalde groepslessen. Het was even zoeken van wat kan ik en wat vind ik leuk. De 1e keren was het even doorzetten, maar het wordt altijd wel zo gebracht dat iedereen kan meedoen en dat vind ik echt super. Saskia kan je net dat zetje geven dat je toch wat extra’s gaat doen en na een half uur of uur met een voldaan gevoel de kleedkamer in gaat. En dat gevoel wilde ik weer terug hebben en dat heb ik hier bij jullie weer gevonden.

De combinatie van het bewuster eten en het sporten is voor mij HET middel…ik heb weer meer energie en enkele kilos minder.

De 15 weken van het programma zijn bijna om maar ik blijf nog lekker sporten bij jullie.

Wilma ( 47 jaar )

Wilma

Wat leuk dat ik heb gewonnen

Wat leuk dat ik heb gewonnen, dankzij jou Anne heb ik dat resultaat behaald. Door jou heb ik een ander zicht op eten gekregen, je kunt door gezond te eten toch af en toe ( ongezond snoepen)en daarna toch weer de gezonde draad op te pakken en  lekker gezond door te gaan. In combinatie met sporten denk ik dat iedereen die zich een doel stelt en dit programma volgt het zeker moet lukken. Hierbij wens ik iedereen heel veel succes. Anne bedankt voor alle tips die ik van jou gekregen heb, ik zal mijn best doen om het schema vast te houden.

Henny

Resultaat behaald!

10 weken geleden begon ik aan mijn ‘resultaat-programma’ met hulp van Anne.

Doel was niet om af te vallen, maar wel iets aan mijn verhouding spier-vetmassa te doen, om daarmee hopelijk van de toenemende pijn in mijn knieën af te komen.

Het begon met een eerste keer wegen, de food-app installeren op m’n telefoon en alles in kaart brengen van BMI, tot vetgehalte, botmassa etc.; lekker simpel via een elektronische weegschaal en mijn eigen telefoon. Wat een gedoe vond ik het eerst, alles wat je eet wegen en invoeren in de food-app. Echter gaandeweg werd het een spelletje met mijzelf en de app, zou het me lukken om na een eerste beoordeling ‘je bent op de goede weg’ ook een ‘goed’ te kunnen halen? Na 4 weken bleek de app zelfs een ‘uitstekend’ in zijn repertoire te hebben en kreeg ik vrijwel dagelijks m’n eiwit intake boven de 90% van het streefgehalte! Ik haalde, met veel meer eten dan voorheen en mét wijntjes in het weekend, m’n calorieën intake en overschreed nooit het toegestane koolhydraten en vetgehalte per dag. Wat eerst vooral gedoe leek, werd routine en mijn eten werd steeds bewuster. Ik wist al vrij veel van voeding, maar heb toch echt nog meer geleerd.

Na 6 weken had ik geen pijn meer in mijn knieën en voelde ik me fitter. Dus eigenlijk al mijn doel bereikt! Lekker m’n 10 weken vol gemaakt en nu ga ik proberen zo verstandig te blijven eten. Ik ben toch wat kilo’s kwijtgeraakt waarbij m’n vetpercentage is gezakt, m’n spiermassa ook iets is afgenomen, maar gelukkig de laatste weken helemaal stabiel, m’n botmassa is gestegen (kan als je eind 50 bent geen kwaad!) en heb ik een gezond BMI.

Total Fit en vooral Anne, ik ben heel blij dat ik de stap gezet heb om jullie om hulp te vragen en het waren gezellige controle momentjes elke week. Heel erg bedankt!

Anoniem

Ik heb weer meer zin in het leven, je hebt meer energie en je voelt je beter.

Hier een bericht over hoe ik het ervaren heb om in 15 weken af te vallen. En ook weer te gaan sporten. Ik vond het erg spannend om bij jullie naar binnen te lopen en mij aan te melden om te gaan sporten. En ik wilde het gelijk goed aanpakken en melde mij ook aan om mee te gaan doen om af te vallen. Toen met het intake gesprek kwam ik er achter dat ik slecht voor mezelf heb gezorgd. Jij maakte een plan voor mij waar ik mee aan de slag moest. Ik heb anders leren eten en je denkt nu ook meer na over wat je eet. In het begin was dat echt niet makkelijk en ik liep ook wel tegen dingen aan. Maar dan is het heel prettig om 1x in de week een weegafspraak te hebben en samen de dingen door te spreken. Doordat ik anders ben gaan eten en ben gaan sporten, is het mij gelukt om af te vallen. Ik heb weer meer zin in het leven. Je hebt meer energie en je voelt je beter. Ik ben nu erg blij dat ik dit gedaan heb. En wat fijn dat dit binnen de sportschool kan. Nogmaals ontzettend bedankt voor de geweldige coaching! Groetjes Cindy

Cindy

Wat een fantastisch resultaat

Als chauffeur heb je veel onregelmatige tijden en ook qua eten. En om dan gezond te blijven is het een hele opgave. Een blikje cola en een mars erbij is heel gemakkelijk. S ’avonds gezond eten valt ook niet mee en ook de porties vallen niet mee. Bewegen doe je ook al niet veel oftewel je conditie is ook niet al te best. En dan weeg je ineens ruim 97 kilo en dan weet je dat het de verkeerde kant op gaat. Dan maar in actie komen! Want een beetje sporten op zondag en volleybal was nog niet genoeg. Na een kopje thee en een goed gesprek met mijn coach, een weegafspraak gemaakt. En meteen een plan gemaakt voor 10 weken. Poeh... hoe ga ik dit volhouden? Maar met een goede app die me meteen laat zien hoeveel koolhydraten, vetten en eiwitten overal in zitten, moest het me lukken. Mijn eerste doelstelling heb ik binnen 5 weken gehaald en 3 weken later mijn 2e: onder de 85kg. Maar dan verslons je een week en dan zit je zomaar weer op de 86. Gauw de knop om en in week 10 knallen. En dat lukte met als resultaat 82.5 kg. Nu volhouden, blijven trainen en goed eten. Het kan dus wel, gezond leven als chauffeur.

Ik wil mijn coach Anne Ubbink bedanken en de rest van het team #totalfit. Jullie zijn nog niet van me af we blijven knallen !!

Mark