Power Yoga

Zoals de naam al doet vermoeden is Power Yoga een krachtige en dynamische vorm van Yoga. Het woord 'power' staat echter eerder voor energie dan voor kracht of macht. Power Yoga is een westerse variant van Ashtanga Yoga.

Energieker
Power Yoga kenmerkt zich, net als Ashtanga Yoga, door het achter elkaar uitvoeren van een serie asana’s (yoga houdingen). Hierdoor ontstaat er echt een ‘flow’ van bewegingen. Dit gaat samen met een diepe ademhaling, de ujjayi ademhaling. De vloeiende bewegingen, in combinatie met de gecontroleerde ademhaling activeren de energiestromen in je lichaam.
Het complete lichaam is erbij betrokken. Dit leidt er toe dat je je na een aantal weken Power Yoga fitter, energieker en kalmer voelt. Goed voor de ontwikkeling van spieren is het ook.

Mentale veerkracht
Bij Power Yoga ligt de nadruk op het fysieke aspect van de mens. De innerlijke verandering die plaatsvindt heeft betrekking op het vrijkomen van emoties, spanningen en allerlei angsten die de mens vaak ongewild heeft opgeslagen in zijn systeem. Het lichaam wordt losgemaakt en eventuele spanningen en emoties eruit gewerkt waardoor de mentale veerkracht wordt herontdekt en versterkt.

De uitwerking op het fysieke lichaam
Power Yoga kan helpen om het hormonale stelsel te verbeteren, de bloedsomloop te stimuleren, het hart krachtiger te maken en het zenuwstelsel door de juiste ademhalingstechieken meer tot rust te brengen. Bovendien helpt Power Yoga de spijsvertering en geeft het een stimulans aan het afvoersysteem.

Aankomende lessen

21-10 19:30 - 20:15 Nicole Waninge

Wil je aan een les deelnemen? Meld je dan aan via de app!

Power Yoga sfeerimpressies

Aanmelden of meer informatie?

Wil je meer informatie of je aanmelden? Vul dan het onderstaand formulier in.

Nog meer van onze groepslessen